Snowcentrum Vestigingen: Leeuwarden 058 280 05 34 Joure 0513 43 67 52

ONDERHOUD

ONDERHOUD

Ski’s en snowboards hebben onderhoud nodig. Door gebruik verliest het glij oppervlak zijn wax en structuur die nodig zijn voor goeie glij eigenschappen en de staalkanten verliezen de scherpe hoek waardoor je minder grip houdt. Ski’s en snowboards moeten dus regelmatig geslepen en gewaxed worden. Eventuele gaten moeten gerepareerd worden om goeie glij eigenschappen te kunnen behouden.

Heeft u vragen over onderhoud of reparaties? Stel ze gerust en ga goed voorbereid op wintersport! U kunt telefonisch contact opnemen via 058-2800534. Langskomen mag natuurlijk ook!

Het standaard Ski & Snowboard Service proces ziet er als volgt uit:

– vlak slijpen
– structuur slijpen
– kanten slijpen
– polijsten
– waxen

Dit kan uitgebreid worden met de volgende extensies:
– belag vullen
– bindingen afstellen

TARIEVEN ONDERHOUD & VERHUUR

Ski Onderhoud

 Beurt 1: waxen, slijpen € 25,-
 Beurt 2: waxen, slijpen, opvullen € 30,-
 Beurt 3: waxen, slijpen, afstellen € 35,-
 Beurt 4: waxen, slijpen, opvullen, afst. € 37,50

Snowboard Onderhoud

 Beurt 1: waxen, slijpen € 30,-
 Beurt 2: waxen, slijpen, opvullen € 40,-

Extra’s

 Bindingen afstellen € 10,-
 Bindingen monteren, afstellen € 25,-
 Waxen € 8,-
 Handwax € 12,50
 Reparaties vanaf € 10,-

Schaatsen Slijpen

 Beurt 1: slijpen € 8,-
 Beurt 2: slijpen, ronden € 10,-

Prijswijzigingen voorbehouden.

Ski Verhuur

 Skiset compleet € 115,-
 Basis ski’s € 85,-
 Top ski’s € 135,-
 Schoenen € 35,-

Snowboard Verhuur

 Snowboardset compleet € 125,-
 Snowboard € 95,-
 Top snowboard € 145,-
 Schoenen € 35,-

Kinderen t/m 12 jaar

 Skiset compleet € 80,-
 Ski’s € 60,-
 Snowboardset compleet € 90,-
 Snowboard € 75,-
 Schoenen € 25,-
 Helm € 10,-

Snowsafety Verhuur

 Lawine pieper € 45,-
 Lawine pieper complete set € 75,-
 Lawine airbag € 125,-
 Lawine airbag complete set € 150,-

Verhuur Specials

 Dakkoffer € 60,-
 Dakdragers € 35,-
 Winterbanden op velg € 175,-
 Sneeuwkettingen € 10,-

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op 1 week wintersport. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor vragen over onderhoud of verhuur bel of mail ons!

VOORDELEN

✓ Professionele ski service
✓ Eigen werkplaats
✓ Passie voor wintersport
✓ Perfect onderhouden machines
✓ Snel klaar

SLIJPEN

Deze zijkanten van ski’s en snowboards zijn van staal. Dit staal zorgt voor grip op de sneeuw. Afhankelijk van gebruik worden de staalkanten meer of minder scherp geslepen. Het slijpen en polijsten van de staalkanten gebeurt machinaal. Daarnaast is het belangrijk om de onderkant van je ski’s en snowboard in goeie conditie te houden. Hiertoe moet de onderkant – het belag – in de meeste gevallen vlak en structuur geslepen worden. Bekijk hier de tarieven.

WAXEN

Het belag van ski’s en snowboards moet gevoed worden. Dit gebeurt met wax. Wax zorgt ervoor dat je beter glijdt over de sneeuw. Skiwax zorgt ervoor dat het vocht van de sneeuw beter wordt afgevoerd. Wax wordt gemaakt om goeie glij eigenschappen te creëren. Bekijk hier de tarieven.

REPAREREN

Beschadigingen belag
Eventuele gaten en grote beschadigingen in het belag zullen opgevuld moeten worden om goeie glij eigenschappen te kunnen garanderen. Dit gebeurt met speciaal Polyethyleen vulmiddel of als het grote gaten zijn met een stans van hetzelfde type belag.

Losse staalkant
Als de staalkant los is van de ski, betekent dit in de meeste gevallen een ‘total-loss’ verklaring. In sommige gevallen is het echter nog mogelijk om een stuk staalkant te vervangen. Dit bekijken wij per geval.

Problemen skibinding
Door het vervangen van onderdelen kunnen veel problemen met skibindingen opgelost worden. Wij hebben onderdelen van skibindingen op voorraad. Het kan ook gebeuren dat een skibinding loskomt van de ski, door een slechte montage. Wij zorgen ervoor dat uw skibinding goed gemonteerd wordt.

Problemen toplaag
De meeste beschadigingen aan de toplaag van de ski’s en snowboards repareren wij met speciale Epoxy lijm.

BINDINGEN AFSTELLEN

Het is belangrijk om je skibindingen regelmatig te laten controleren en afstellen door een professional! Snowcentrum Leeuwarden beschikt over een binding afstelmachine. Het afstellen kan ook belangrijk zijn voor je verzekering, want die kan vragen om een testrapport. Bij ons krijgt u een uitdraai mee als u uw ski’s laat afstellen. Bekijk hier de tarieven.

SCHAATSEN SLIJPEN

Sommige schaatsers slijpen na één of twee keer schaatsen en anderen pas na een keer of vijf.  Hoe snel je schaats bot wordt hangt af van de de hardheid van je ijzer en de kwaliteit van het ijs. Bij ons worden schaatsen geslepen met een slijpblok, slijpsteen en een afbraamsteentje. Als de hoek van de rand van je schaats 90 graden is, is de schaats scherp.

Tijdens het slijpen ontstaan bramen aan de zijkanten van de ijzers. Deze halen wij weg met het braamsteentje. Haal de schaatsen uit het slijpblok, plaats het braamsteentje exact vlak tegen de zijkant van het ijzer en beweeg het van voor naar achter en andersom. Met je nagel kan je testen of je alle bramen weggehaald hebt. Ook voor het slijpen van rondingen ben je bij ons aan het juiste adres!