Snowboard review – Vimana Motherbrain & Clone

Review Vimana snowboards

Vimana motherbrain

Dit board is door zijn shape – true twin en volledige rocker – een echt freestyle board. Het board is uitgerust met een carbon/kevlar-blend, een van de features van Vimana, wat inhoudt dat er twee stringers van carbon/kevlar vanaf de nose tot aan de tail door het board heen lopen. Dit geeft het board een goeie flex. De flex wordt door Vimana met een 8 beoordeeld op een schaal van 10, dit hoge getal komt grotendeels door de twee stringers. Het board is relatief licht als je het vergelijkt met soortgelijke freestyle boards. Dit komt door de ultralight core.

vimana motherbrain

Veel hightech informatie als je het zo beschrijft, maar wat krijg je ervoor terug op de berg?

De Motherbrain is een board waar veel in zit. Het is naar mijn mening een board voor de snowboarder die niet per se heel hard over de piste naar beneden wil, maar van een speelse afdaling houdt. De testcondities waren fantastisch, dus ik heb het board op de piste, in het park en off-piste kunnen testen. Mijn eerste reactie van de motherbrain; all-round freestyle board met een speels karakter.

Door de rocker is het board vergevingsgezind en draait hij gemakkelijk: op de minder steile pistes met af en toe een heuveltje komt het board tot zijn recht, evenals in het park. Door zijn hoge flex heeft het board een goede pop wat inhoudt dat je gemakkelijk hoog komt als je een sprong maakt. Kleine butter/freestyle trucs zoals een tailpress en cab 180’s zijn leuk en gemakkelijk om te doen op de motherbrain door de rocker en de twin shape van het board.

Niet alleen op de piste is het een fijn board, ook off-piste doet hij het goed. Doordat het board niet extreem getailleerd is en hij een brede nose en tail heeft, krijgt het board in de losse sneeuw een goede lift wat het off-piste rijden wat gemakkelijker maakt omdat je eerder “drijft” op de sneeuw.

 

Vimana Clone

Door de gouden kleur en de gedetailleerde tekening op de voorkant valt het board meteen op: het heeft een stoer uiterlijk. De Clone is het signature board van de Noorse teamrider van Vimana: Fredrik Austbo, die meerdere malen meedeed aan de olympische winterspelen in de halfpipe.

De Clone is een board waar de gevorderde snowboarder blij van wordt. Qua shape is het een directional camber board, met een carbon/kevlar-blend wat inhoudt dat er twee stringers van carbon/kevlar vanaf de nose tot aan de tail door het board heen lopen. Het board is relatief licht als je het vergelijkt met andere all-mountain boards. Dit komt door de ultralight core. De flex wordt door Vimana met een 7 beoordeeld op een schaal van 10, dit hoge getal komt grotendeels door de twee stringers.

De test condities waren fantastisch, dus ik heb het board op de piste, in het park en off-piste kunnen testen. Mijn eerste reactie is een all-round freestyle board waar je blij van wordt.

vimana clone

Zoals ik hierboven al aangaf is dit een board waar de gevorderde rijder blij van wordt. De shape zorgt voor controle, wat maakt dat je met dit board echt hard kan gaan. Dit in combinatie met het feit dat het board goed getailleerd is maakt het carven op de piste fantastisch.

Naast het hard gaan heeft het board ook nog een speels karakter wat komt door de twee carbon/kevlar stringers die er in zitten. Dit maakt dat het board een goede pop heeft waardoor je op de piste ook nog kan spelen.

Off-piste is het board ook op zijn plek, door zijn directional shape komt de neus wat eerder uit de sneeuw wat een beetje extra lift creëert. Daarnaast is dit board off-piste, net zoals op de piste, een board dat je hard kan rijden.

erik haringsma

Getest door: Erik Haringsma